Glutenfria cupcakes med choklad!
Idag har jag bakat i den nya formen som jag köpte i Danmark. Det blev supergoda cupcakes. :) Synd bara att min sprits är så dålig. Jag ska köpa en ny så fort jag har tid.
Glutenfria cupcakes med choklad
Ca 50 st.
Ingredienser:
125 g smält smör
3 ägg
2 dl socker
0,5 dl ljus sirap
2 dl filmjölk
4,5 dl glutenfritt mjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl kakaopulver
100 g mörk hackad choklad
Gör så här:
Vispa ägg, sirap och socker till en fluffig vit smet.
Rör försiktigt ned det smälta smöret och filmjölken.
Blanda de torra ingredienserna och den hackade chokladen i en annan skål, rör sedan ned detta i äggsmeten.
Fyll upp smet till 3/4 av formen. Grädda i 190 grader cirka 10 minuter.
Frosting
200 g philadelphia färskost (ej light)
2 dl grädde
1.5 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
Gör så här:
Vispa upp grädden, vispa lite för länge.
I en annan skål, mosa ihop färskosten med florsockret.
Blanda ihop alltihopa och vispa en stund till så att röran får en lite tjockare konsistens.
Glutenfria cupcakes med choklad
Ca 50 st.
Ingredienser:
125 g smält smör
3 ägg
2 dl socker
0,5 dl ljus sirap
2 dl filmjölk
4,5 dl glutenfritt mjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl kakaopulver
100 g mörk hackad choklad
Gör så här:
Vispa ägg, sirap och socker till en fluffig vit smet.
Rör försiktigt ned det smälta smöret och filmjölken.
Blanda de torra ingredienserna och den hackade chokladen i en annan skål, rör sedan ned detta i äggsmeten.
Fyll upp smet till 3/4 av formen. Grädda i 190 grader cirka 10 minuter.
Frosting
200 g philadelphia färskost (ej light)
2 dl grädde
1.5 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
Gör så här:
Vispa upp grädden, vispa lite för länge.
I en annan skål, mosa ihop färskosten med florsockret.
Blanda ihop alltihopa och vispa en stund till så att röran får en lite tjockare konsistens.
Kommentarer
Trackback